26 Ocak 2012 Perşembe

NAR EKŞİLİ TAVUK




Bugün aşure yemek için yengemlere davetliydik. Aşure öncesi soframızda annemin spesiyali olan nar ekşili tavuk vardı ama yengem bunu biraz kendine uyarlamış. Gerçekten çok lezzetliydi, kuzu eti tadında bir tavuk yemek istiyorsanız mutlaka deneyin.

Malzemeler:
10-15 adet tavuk pirzola
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1/2 çay kaşığı köri
Karabiber
Kekik
1-2 yemek kaşığı soya sosu

Yapılışı:
Nar ekşisi, soya sosu, köri, karabiber, kekik karıştırılır. Tavuk pirzolalar bu sosla kaplanır. dolapta 1-2 saat dinlendirilir. 180 derecelik fırında 1 saat pişirilir.







Hiç yorum yok: