26 Ocak 2012 Perşembe

HAYLAN KABAĞI KAVURMASI (GAZİANTEP YÖRESİ)



Haylan kabağı; Gaziantep ve yakın illerde bilinen bir kabak türü. Bu kabak hem taze hem kurutulmuş olarak kullanılıyor Gaziantep mutfağında.


Malzemeler: 
2 avuç kurutulmuş haylan kabağı
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 küçük soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
tuz-karabiber


Yapılışı:
Kabaklar yumuşayıncaya kadar haşlanır. Aynı anda başka bir tencerede zeytinyağı, tereyağı ve yemeklik doğranmış soğan kavrulur. Üzerine salçalar ilave edilir. Haşlanan kabaklar suyu süzülüp eklenir. Kabaklar da biraz kavrulduktan sonra nohutu ilave edilir 5-10 dakika daha kavrulur. Farklı bir lezzet ama sebze kurularını sevenler beğeneceklerdir. Yapacaklara afiyet olsun...


Hiç yorum yok: