26 Ocak 2012 Perşembe
UN HELVASI
UN HELVASI:
Bugün Ayşe'nin Mutfağı programında gördüğüm tarifi denedim. Ölçüler gerçekten çok başarılı. İlk defa un helvası yaptım ama ustalar kadar iyiydi :)
Malzemeler:
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
200 gram tereyağı
İsteğe göre çam fıstığı ya da ceviz
Yapılışı:
Önce bir tencereye süt, şeker ve tereyağını koyup kaynatıyoruz. Aynı zamanda başka bir teflon tencerede unu sürekli karıştırarak kavuruyoruz. Çam fıstığı ya da cevizini de ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Un pembeden açık kahveye doğru geçiş yapınca diğer tencerede kaynayan süt,şeker ve yağ karışımını un olan tencereye tek seferde boşaltıp hızlıca karıştırıyoruz. Un sütü çekince ki zaten bu işlem 1 dakika sürüyor helvamız hazır :) Kaşıkla şekil verip afiyetle yiyoruz :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder