8 Mart 2012 Perşembe

LEVREK BUĞULAMA


Kız kardeşimin Trabzon'da yediği levrek buğulamadan sonra sürekli bu yemeği sayıklaması üzerine ablacığı kolları sıvadı :) Gaziantepli bir kızdan levrek buğulama tarifi geliyor :) Karadenizliler yapamamışsın demesinler çünkü ben kendime göre uyarladım :) Ama güzel oldu mu? Valla güzeldi :)


Malzemeler:
1 büyük boy levrek (fileto kesilmiş)
2 yeşil biber
1 soğan
4-5 adet domates
1/2 limon suyu
1 çay bardağı su
5 dal maydanoz (isteğe bağlı)
Zeytinyağı
Tuz - karabiber

Yapılışı:
Geniş bir tavada 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı ile piyazlık doğranmış soğan kavrulur. Soğanın hafif rengi dönerken biberler eklenip kavrulmaya devam edilir. Kavrulan soğan ve biberlere su ve limon suyu eklenir. Su kaynamaya başlayınca levrek filetolar tavaya düz bir şekilde koyulur üstleri, kabukları soyulup küp küp doğranmış, domateslerle kapatılır. Tuz ve karabiber eklenip pişmeye bırakılır. Arada sırada suyunu kontrol ederek 30 dakika pişirilir. En son maydanoz eklenir. Maydanozlar hafif solduğunda servis edilir.

Tarif karadeniz yöresiyle aynı olmayabilir ama bizim damak tadımız için bu hali çok uygundu.
Yapacaklara afiyet olsun :)


Hiç yorum yok: